Logo Bovend'Eerdt praktijk voor orthodontie

nieuwe patiënt

Wanneer maak je een afspraak?
Vaak kom je bij ons terecht op verwijzing van je tandarts voor advies over de mogelijkheden voor een beugelbehandeling. Maar ook zonder verwijzing is het mogelijk om een afspraak te maken voor advies van de orthodontist. Je kunt je hiervoor direct online bij ons inschrijven.

 

Is een beugelbehandeling nodig?
Een beugelbehandeling kan worden gedaan om esthetische of functionele redenen, meestal is het een combinatie van beiden. Esthetisch gaat het om het mooie uiterlijk van een gebit: een mooie glimlach geeft zelfvertrouwen en ziet er verzorgd uit. Daarnaast zorgt een beugelbehandeling meestal ook voor verbetering van het functioneren van het gebit. Een regelmatig gebit met rechte tanden zorgt ervoor dat je goed kan bijten, kauwen, praten en lachen.

 

Voor wie?
Orthodontie kan bij zowel kinderen als volwassenen worden toegepast. In principe is een beugelbehandeling op elke leeftijd mogelijk. De conditie en het onderhoud van het gebit moeten wel goed zijn. Voordat je aan een beugelbehandeling begint, bekijk je eerst samen met de orthodontist jouw wensen en mogelijkheden, en zal de orthodontist een persoonlijk behandelplan opstellen.

 

Je vindt hier meer informatie over dit eerste consult en de andere vervolgstappen. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je contact met ons opnemen, telefonisch (073-641 8445) of per email (balie@orthobovendeerdt.nl).

 

Interessante links